x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
ALIŞVERİŞ SEPETİ
Sepetinize henüz ürün eklemediniz
Toplam:
0.00

Hakkımızda

“Evliya Çelebi´nin, "Dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir" olarak tanımladığı Aydın´ı, Herodot´un da "Gökyüzünün altındaki en güzel şehir" olarak tarif ettiğini biliyoruz. Başta Zeytinyağı, Zeytin, İncir, Kestane, Kabak, Kühnar, Enginar ve bilimum tarım ürünlerinin yetiştirildiği bereketli topraklar…”

1900’lü yıllardan günümüze kadar, Dededen toruna devam eden Zeytinyağı üretimimize 1971 yılından itibaren Helvacı Zeytinyağı Fabrikası adı altında başlanmış olup 2016 yılı itibariyle Helvacı Zeytin Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. olarak Aydın’ın Germencik ilçesinde siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz

Firmamız 1971 yılında “Kontinü” sistemle zeytin işleme kapasitesi günlük 60 Ton ile çalışırken, günümüzde “İtalyan Pieralisi Makinalarıyla”  125 Ton kapasiteye çıkartmıştır. Üretiminin bir kısmını ulusal zeytin firmalarına verirken, özel üretimlerini “Naturagean Zeytinyağı ve Doğal Ürünler” adı altında, Germencik Aydın karayolu üzerindeki mağazasında siz değerli müşterilerimize sunmaktadır. İşletmemiz şu an için 50’den fazla ürün çeşidi ile ülke çapında Zeytinyağı ve Doğal Ürünler sektörüne verdiği hizmeti en üst seviyeye ulaştırmayı, tüketicinin damak zevkine en iyi şekilde hitap etmeyi amaçlamıştır. Kalitemiz ISO-22000-2005 ve GMP gıda güvencesi standartlarındadır.

Kontinü Sistem Zeytinyağı Üretimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde kullanımı en fazla zeytinyağı üretim sistemidir. Zeytinler bu sistemde, sırasıyla; temizleme, kırma, yoğurma (malaksasyon) ve yağının ayrıştırılması işlemlerinden el değmeden geçer.

1- Temizleme: özellikle yağ kalitesi açısından ve kullanılan ekipmanların güvenliği için, zeytinlerin temizlenmesi çok önemlidir. Bunun için zeytinler önce, otomatik yıkama makinasında yıkanarak böcek, yaprak, dal, taş, toprak gibi unsurlardan arındırılır.

2- Kırma: Temizlenmiş zeytinler otomatik taşıyıcı ile kırıcıya taşınır. (klasik sistemlerde granitten yapılmış taş değirmenler kullanılmaktayken; Kontinü Sistemlerde, otomasyona elverişlilikleri nedeniyle metal kırıcılar kullanılır.) kırıcı, gelen zeytinleri hamur haline dönüştürür.

3- Yoğurma: Kırıcıdan gelen zeytin hamuru, malaksör denilen sisteminde, 20-25°c ısıda "en fazla" 90 dakika yoğurulur. Bu işlem yağın, hücrelerden ayrılmasını ve zeytin hamurunun, içerisinden zeytinyağının alınmasına olanak verecek bir kıvama gelmesini sağlar.

4- Yağın Ayrıştırılması: Zeytin hamuru ayrıştırma kıvamına geldikten sonra, malaksörden dekantöre iletilir. Dekantör, santrifüj tekniği ile bu hamur içindeki fazları (karasu), küspe (pirina) ve yağı ayrıştırır. Su ve pirina kendi depolarına gönderilir. çıkan zeytinyağı ise separatöre iletilir. Burada son işlem olarak, santrifüj ile zeytin partiküllerinden ayrıştırılıp süzülür. Üretilen zeytinyağları, özel krom tanklara aktarılarak muhafaza edilir.

YUKARI ÇIK